• imatge Carnisseria Altayó-Ripoll
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 52-53 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 49 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Can Capeta
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 43 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Claverol
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 19 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Xarcuteria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 7 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Congelats Bajo Cero
  Mollet del Vallès, Avinguda Llibertat, 14 (Mercat Municipal, parada 8 a 11)
 • imatge Menuts A. Mota
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parades 5-6 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Renova Interiors
  Mollet del Vallès, Via Ronda, 75
 • imatge Escola bressol Gegants
  Mollet del Vallès, Feliu Tura, 28

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dissabte, 20 de gener de 2018 06:06 h

TrinaMilan

Dimecres, 17.1.2018. 17:39 h

L'hora de les dones

Tenim Parlament nou a Catalunya, i esperem que nou govern, ben aviat, però per construir un nou país cal fer-ho amb eines i convenciments nous també.

La primera dada: la Mesa del Parlament que compta amb més dones a les seves cadires de la història, està formada per 4 homes i només una dona, secretària quarta de la Mesa, una mica més i no surt. No comencem bé. Aquesta composició incompleix la norma de la paritat a la representació democràtica de les institucions, i a més, invisibilitza el treball inmens que estan fent les dones en aquest moment històric irrepetible.


lectures 249 lectures  comentaris Cap comentari

Divendres, 24.11.2017. 06:04 h

Black Friday

S'ha posat de moda passar els caps de setmana comprant. O les tardes de divendres. O tot el temps que vulguis. La compra és ja un fet ineludible de la societat contemporània. En l’orígen comprar era bescanviar objectes per a la supervivència. Després, inventada la moneda, comprar era més fàcil i permetia redistribuir les matèries. El comerç era secundari en les societats agricultores i industrials.
Arriba però el segle XX i el comerç es converteix en una indústria per se, primària.


lectures 847 lectures  comentaris Cap comentari

Dijous, 26.10.2017. 17:25 h

República

El mot República provés del llatí res (cosa) pública (pública, es a dir significa allò que és públic, que pertoca a tothom. El significat deriva finalment en la organització d'un sistema polític que es fonament en l'imperi de la llei i en la equitat entre les persones i els drets humans com a eixos fonamentals de la organització d'una república.
Estem aquests dies assistint a la reiterada referència al model de república com a organització d'un estat del segle XXI, en la situació de canvi polític que estem vivint.


lectures 1107 lectures  comentaris Cap comentari

Divendres, 29.9.2017. 06:11 h

Democràcia escolar

En aquesta setmana per a la història, el darrer escull sembla que són les escoles. Per votar sempre hem anat a escoles i instituts, i és de lógica pensar que aquesta vegada també hi anem. El fet democràtic és una de les poderoses eines de la ciutadania que a l’escola tenim el deure de treballar i ensenyar.  El respecte a la opinió de l’altre, la mesura en la relació entre persones, l’ordre en les intervencions dins un grup, són estratègies de primer ordre que s’aprenen de bell antuvi a l’escola.


lectures 1494 lectures  comentaris Un comentari

publicitat

Dilluns, 4.9.2017. 09:30 h

Mestres, la primera trinxera

Comencem el curs amb un sotrac al cor, ens han atacat al bell mig de casa: les Rambles. A tota Catalunya, de fet, perquè, de Ripoll a Alcanar, passant per Rubí i Cambrils, la línia de l’horror s’ha escampat sense pietat. Qui s’ho podia imaginar?
Sembla mentida que aquelles imatges que ja hem vist a d’altres llocs del món fossin de Barcelona. Però no s’acaba aquí, la cosa, sinó que ha continuat. La confirmació que un grup de nois de Ripoll han estat responsables de l’atemptat ens astora per segona vegada, i ara la pregunta que molts ens fem, és: Com és possible? Són alumnes de les nostres escoles, hem treballat molt dur perquè no es fessin guethos a casa nostra, hem fet aules d’acollida, hem creat una cultura compartida, hem acollit a les escoles a tots els nens i nenes, i els hem donat formació.


lectures 929 lectures  comentaris Cap comentari

perfil
TrinaMilan logo rss Antropòloga. Sóc consultora de la UOC i presidenta d'Stic.cat, organitzadora dels PremisBlocs Catalunya. Col·laboro amb diversos mitjans de comunicació i publico el bloc www.trinamilan.cat. Vaig treballar al Departament d'Educació.


arxiu


altres blogs


logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
 • sobre els comentaris
 • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
 • amb el suport de
logo

logo

logo