• imatge Carnisseria Altayó-Ripoll
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 52-53 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 49 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Can Capeta
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 43 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Claverol
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 19 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Xarcuteria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 7 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Congelats Bajo Cero
  Mollet del Vallès, Avinguda Llibertat, 14 (Mercat Municipal, parada 8 a 11)
 • imatge Menuts A. Mota
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parades 5-6 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Renova Interiors
  Mollet del Vallès, Via Ronda, 75
 • imatge Escola bressol Gegants
  Mollet del Vallès, Feliu Tura, 28

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dissabte, 18 de novembre de 2017 22:39 h

MontserratTura


Dijous, 25.5.2017. 06:13 h

A voltes amb la justícia

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
valorar_carregant carregant

Granollers té un Palau de Justícia obra dels arquitectes Joan Margarit i Carles Buxadé construït en un solar difícil amb dotze metres de desnivell però la col·laboració de l’ajuntament d’aquella ciutat i el Departament de Justícia de la Generalitat van fer possible salvar aquell desnivell i molts altres problemes que un projecte d’aquestes característiques comporta.

Durant uns anys, Mollet tenia l’esperit i la inquietud de voler ser capital del Baix Vallès i la millora de la capital oficial del Vallès, esperonava a la segona ciutat a voler assemblar-s’hi, a aspirar –legítimament- a tenir serveis de qualitat similar o proporcionada a la mida de les dues ciutats que en alguns moments va estar frec a frec.

Per aquesta raó en els anys que vaig estar al capdavant del Departament de Justícia vaig insistir que era necessari que Granollers tingués un Palau de Justícia que unifiqués els diferents serveis judicials, deganat, jutjats d’instrucció, jutjats penals, jutjats de violència contra les dones, Jutjats Socials, Fiscalia, Registre Civil..... en un edifici en condicions; però igualment necessari era que els Jutjats de Mollet sortissin de la seva actual ubicació que era provisional des que vam aconseguir el partit judicial núm. 22 que atorgava jutjats de primera instancia i instrucció a Mollet l’any 1988.

Estranyament la col·laboració amb l’ajuntament no permetia salvar gaires desnivells. Després de molt insistir, va oferir un solar a la Ronda dels Pinetons i mentre feien gestions per obtenir-ne la propietat, es va encarregar un projecte molt interessant de Palau de Justícia a l’arquitecte de reconegut prestigi Enric Soria (http://www.enricsoria.com/cat/projectes/projectes-en-curs/edifici-judicial-a-mollet.htm ) Com que un Palau de Justícia no es fa en dos dies, calia aprovar la despesa plurianual dels tres exercicis en que estava prevista l’obra. La certificació de la propietat del solar per part de l’ajuntament no va arribar mai, i només es va poder construir l’estructura bàsica de l’aparcament subterrani, l’arxiu i les garjoles de custodia de detinguts. He repassat els papers i el 28 de juny de 2010 el Ple Municipal ratificava un conveni amb l’INCASOL per l’obtenció del solar destinat a implantació dels nous jutjat del municipi a la Ronda Pinetons, que mai s’ha desenvolupat.

Ara fa uns dies es va produir una reunió amb els jutges de Mollet on l’alcalde actual, Sr. Josep Monràs, va dedicar bona part del seu temps a responsabilitzar a l'única consellera que ha volgut que Mollet tingui un Palau de Justícia de la lamentable situació dels jutjats.

Després de mi a la Conselleria hi ha hagut la Sra Fernandez Bozal, el Sr. Germà Gordó i el Sr Carles Mundó. Han passat set anys i l’obra segueix parada perquè l’ajuntament no ha dedicat l’energia necessària per a fer les clàusules d’aquell conveni que havien de permetre acabar l’edifici del nous Jutjats.

El primer que cal entendre és que dotar-se d’un Palau de Justícia i fer que els professionals dels jutjats puguin treballar en condicions correctes és imprescindible en una societat que es consideri avançada i la segona cosa que cal recordar és que de provisionalitat i de solucions amb pedaços ja n’hem tingut masses a Mollet.

S’equivoca la Generalitat abandonant el projecte de Palau de Justícia i s’equivoca l’ajuntament destinant energies a culpabilitzar la Consellera que més ha desitjat i treballat perquè Mollet pogués seguir a l’avantguarda de les ciutats mitjanes de Catalunya. La seva incapacitat per a resoldre la titularitat dels terrenys de la Ronda dels Pinetons ha fet perdre un temps preciós i ha portat els jutjats a una situació insostenible.

Però els destinataris de les desagradables paraules de l’alcalde, és a dir els jutges, saben millor que ningú que els expedients i les dates dels documents parlen i diuen més veritats que les reaccions airades dels governs.
És la segona vegada que relato aquests fets. No m’agrada repetir-me, però m’agrada molt menys que es tergiversi la veritat i no es demanin responsabilitats als que no han fet res perquè Mollet acabi el Palau de Justícia iniciat l’any 2010.

Potser alguns prefereixen callar, però no és el meu cas. S’equivoca la Generalitat retornant a la ciutat de pedaços i s’equivoca l’alcalde dirigint la seva energia als retrets mentre la paràlisi queda documentada en els llibres d’actes. M’agradaria pensar que l’energia del govern de la meva ciutat es destina  a avançar i resoldre els problemes. Fa temps que hem perdut la cursa amb la ciutat que volíem emmirallar-nos i era una cursa d’oportunitats i prosperitat. Mollet ha de demostrar que la Justícia, la bona Justícia, l’Administració de Justícia que afecta a molts ciutadans, importa
lectures 1611 lectures      comentaris Cap comentari

publicitat

comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.
publicitat

perfil
MontserratTura logo rss Filla de Cal Pinyonaire de Mollet, va ser alcaldessa de la seva ciutat entre 1987 i 2003, quan va deixar el ceptre de batlle per entrar al govern de la Generalitat de la mà del llavors president Pasqual Maragall. Ha estat consellera d'Interior i de Justícia, i diputada al Parlament de Catalunya entre 1995 i 2011. Actualment treballa a l’Hospital de Palamós.


arxiu


altres blogs


logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
 • sobre els comentaris
 • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
 • amb el suport de
logo

logo

logo