• imatge Carnisseria Altayó-Ripoll
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 52-53 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 49 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Can Capeta
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 43 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Claverol
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 19 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Xarcuteria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 7 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Congelats Bajo Cero
  Mollet del Vallès, Avinguda Llibertat, 14 (Mercat Municipal, parada 8 a 11)
 • imatge Menuts A. Mota
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parades 5-6 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Renova Interiors
  Mollet del Vallès, Via Ronda, 75
 • imatge Escola bressol Gegants
  Mollet del Vallès, Feliu Tura, 28

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dimarts, 20 de febrer de 2018 18:07 h

JoanSanjuan


Dimecres, 18.11.2015. 21:27 h

Vigilem Can Girona

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
valorar_carregant carregant


Documents
Tots volem que Can Girona, la finca que l'Ajuntament de Barcelona posseeix a Santa Maria de Martorelles, recobri la seva vida, que la casa i el seu entorn siguin restaurats i se'ls hi doni un ús adient de caire social i lúdic. Però la reforma que s'hi pretén s'ha iniciat de la pitjor manera possible: talant tot el bosc que està dins del contorn vermell senyalat en la fotografia adjunta.
Si es vol que aquest tros sigui una vinya, ¿no es podia esperar que la casa estigues enllestida i que es posessin en marxa les activitats previstes amb les persones que les han de realitzar? Perquè podria succeir que tot aquest magnífic projecte tirat endavant pel consistori Trias, no entres dins de les prioritats del consistori Colau, o que per les raons que fossin, quedes aturat i ens trobéssim sense arbres i sense vinya. El mal ja estaria fet.
La irresponsabilitat dels qui han manat tallar els arbres d'una forma temerària i innecessàriament precipitada mereix la denúncia feta al jutjat pels veïns. I per favor, no continueu tallant més arbres per fer horts sense tenir el compromís ferm de les persones disposades a treballar-los.
La finca de Can Girona va ser explotada durant els anys 70 i 80 del segle passat, pel Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, dedicada especialment a la cria de gespa i d'arbres ornamentals. Entre els arbres que s'hi van plantar destaquen  un bon nombre de cedres del Líban. La fusta d'aquests arbres té un gran valor econòmic i forma part de les anomenades fustes precioses. Si hi ha fustes catalogades de zero nusos, el cedre del Líban mereix la qualificació de zero - zero, per l'absència total de nusos i per ser absolutament modelable, a part que desprèn una aroma perdurable en el temps. Aquests arbres, fora de zones molt determinades, especialment al Líban i boscos situats al Marroc, al sud de Fez, no es reprodueixen.
Vista la previsió de més rompudes d'arbres a la finca de Can Girona, caldrà estar amatents per veure que passa amb els cedres del Líban existents al costat del bosc Moreu.

lectures 1023 lectures      comentaris Un comentari

publicitat

comentaris
comentari
1 - Adolf
Sta Mª Martorelles
19 de novembre de 2015, 20.30 h

És tan cert el que diu en Joan que can Girona té molts arbres singulars i monumentals, com el cercle de sequoies o altres espècies rares. La biodiversitat que van deixar els primers propietaris i després el viver podria ben bé convertir-se en un arboretum o museu viu d'arbres.
És per això també, que la finca de Can Girona mereix un especial apreci d'interès Cultural i botànic que els martorellencs volen vigilar especialment, i que s'en tingui en compte alhora de revitalitzar la finca.

5 -10 -20 -tots
1comentaris El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.
publicitat

perfil
JoanSanjuan logo rss Veí de Santa Maria de Martorelles, enginyer tècnic industrial, escriptor i historiador. Fou alcalde de Martorelles entre 1979 i 1988. 


arxiu


altres blogs


logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
 • sobre els comentaris
 • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
 • amb el suport de
logo

logo

logo