• imatge Carnisseria Altayó-Ripoll
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 52-53 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 49 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Can Capeta
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 43 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Claverol
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 19 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Xarcuteria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 7 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Congelats Bajo Cero
  Mollet del Vallès, Avinguda Llibertat, 14 (Mercat Municipal, parada 8 a 11)
 • imatge Menuts A. Mota
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parades 5-6 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Renova Interiors
  Mollet del Vallès, Via Ronda, 75
 • imatge Escola bressol Gegants
  Mollet del Vallès, Feliu Tura, 28

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dimarts, 20 de febrer de 2018 18:06 h

JoanSanjuan

Dilluns, 8.1.2018. 19:27 h

CaixaBank a València

Els clients de CaixaBank del País València han rebut una carta anunciant el nou domicili social de l’entitat: carrer Pintor Sorolla 2-4 de València. És possible que també l’hagin tramès als clients de tota Espanya. A Catalunya, als qui he consultat, no els hi havia arribat.

Aquesta decisió, segons la carta: se ha tomado para salvaguardar en todo momento la fortaleza financiera del Grupo CaixaBank, asegurando su permanència bajo el ámbito supervisor del Banco Central Europeo” La qual cosa fa pensar que el banc va creure en la possibilitat que Catalunya fos independent i fos expulsada de la Unió Europea; o el canvi de domicili social obeeix a d’altres motius no confessats?

Però allò que m’ha cridat més l’atenció de la carta és quan afirma que durante los 9 primeros meses del 2017, hemos obtenido beneficios que ascienden a 1.


lectures 479 lectures  comentaris Cap comentari

Dimecres, 13.12.2017. 22:55 h

L’Ordre de la Injustícia

Un dels llibres que tinc per més preuats i que de tant en tant fullejo és el Diccionari per a ociosos del nostre excels assagista Joan Fuster. He obert el Diccionari a l’atzar, per la lletra O, i he trobat la paraula: Ordre.

Fuster atribueix a Goethe la frase: “És preferible la injustícia al desordre”, tot recordant que l’autor del Faust va ser ministre del Duc Carles August de Weimar.

Per en Joan Fuster el dilema o disjuntiva d’haver de triar entre desordre o injustícia resulta d’una fal·làcia enorme, per preguntar-se tot seguit si la injustícia no és ja, en si, un desordre: pot ser que la injustícia sigui el pitjor dels desordres, perquè corca i corromp el fonament mateix de l’ordre.


lectures 902 lectures  comentaris Cap comentari

Dimarts, 28.11.2017. 19:42 h

Marroc sense intermediaris

Acompanyat per una persona que ha fet llargues estades al Marroc i es desempallega prou bé parlant l’àrab hem passat 8 dies visitant les ciutats i els voltants de Fes i Meknès. Un viatge frapat pels esdeveniments d’octubre a Catalunya que ens emportem i retornarem dins les nostres motxilles.

17 d’octubre de 2017

Volem de Barcelona a Fes. Negociem un taxi que ens porta de l’aeroport de Fes a Sefrou (Catarata en francès) coneguda com la ciutat de les cireres (Alkaraz).


lectures 927 lectures  comentaris Cap comentari

Dissabte, 9.9.2017. 21:44 h

Carrencà a prova de Fahrenheit 451 (2)

Fahrenheit 451 són els graus en que el paper s'encén i crema. La novel·la de Ray Bradbury parla d'un Estat on la tècnica del foc es posa al servei de l'extinció del llibre. Destruir biblioteques, cremar llibres, prohibir-ne la seva publicació o mutilar-ne el contingut a través de la censura, perseguir els autors i lectors, ha estat una constant a través de la història de la humanitat.

Fa uns mesos vaig publicar en aquest mateix mitja de comunicació un article titulat CARRENCÀ A PROVA DE FAHRENHEIT 451.


lectures 1224 lectures  comentaris Cap comentari

publicitat

Dijous, 27.4.2017. 15:25 h

Escola Orfeònica de Martorelles 110 anys

L'any 1845 el jove músic i compositor, Josep Anselm Clavé i Camps,   començà a dirigir una orquestra anomenada La Aurora, integrada per una vintena d'homes que feien sonar instruments senzills i percussió. Clavé optà perquè tots els components de La Aurora cantessin, a base de veus polifòniques. D'aquí sorgí la idea de crear, el febrer de 1850, una societat coral amb el nom de La Fraternitat, que seria la primera a l'Estat espanyol.

Amb La Fraternitat, Clavé, a base d'escriure i interpretar partitures senzilles i en català que oferia als cors que s'hi volguessin federar, aconseguí apropar el cant coral a una classe treballadora que portava una vida que es reduïa a treballar moltes hores,  sense oportunitat de gaudir d'activitats lúdiques que no fossin els cafès i les tavernes.


lectures 2252 lectures  comentaris Cap comentari

perfil
JoanSanjuan logo rss Veí de Santa Maria de Martorelles, enginyer tècnic industrial, escriptor i historiador. Fou alcalde de Martorelles entre 1979 i 1988. 


arxiu


altres blogs


logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
 • sobre els comentaris
 • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
 • amb el suport de
logo

logo

logo