• imatge Carnisseria Altayó-Ripoll
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 52-53 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 49 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Can Capeta
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 43 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Claverol
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 19 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Xarcuteria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 7 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Congelats Bajo Cero
  Mollet del Vallès, Avinguda Llibertat, 14 (Mercat Municipal, parada 8 a 11)
 • imatge Menuts A. Mota
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parades 5-6 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Renova Interiors
  Mollet del Vallès, Via Ronda, 75
 • imatge Escola bressol Gegants
  Mollet del Vallès, Feliu Tura, 28

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dilluns, 19 de març de 2018 02:19 h

JoanDaví


Divendres, 9.3.2018. 06:26 h

Garantim el poder adquisitiu dels pensionistes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
valorar_carregant carregant

El Partit Demòcrata al Congrés dels Diputats va presentar la setmana passada una Proposició de Llei per a la revalorització de les pensions aquest any 2018 amb l’objectiu de mantenir el poder adquisitiu dels pensionistes. Aquesta proposició va en la línia de la demanda d’UGT i CC.OO de reclamar que les pensions creixin en funció de l’IPC, tenint en compte que en els darrers anys l’increment dels preus ha estat notablement superior al del valor de les pensions. Això només condueix a l’empobriment dels pensionistes i això és el que de cap manera permetrem des del PDECAT. Amb aquesta iniciativa es proposa que pel 2018 les pensions creixin un 1,6% enfront de l’increment del 0,25% que ha imposat el govern del PP. En, en cas que el IPC sigui superior al 1,6%, la quantia de les pensions s’incrementarà en el moment que es tingui aquesta informació, en el percentatge corresponent a la diferencia del 1,6% i el increment real del IPC.

És necessari recordar que l’any 2017 l’IPC va créixer un 2% i que, un pobre increment del 0,25% de les pensions suposa una forta regressió en termes de poder adquisitiu pels pensionistes.

Des del Partit Demòcrata volem protegir als pensionistes del risc que la inflació dels preus es mengi el valor de la seva pensió, especialment aquells que tenen pensions més baixes.

La nostra Proposició de Llei no només pretén protegir el poder adquisitiu dels pensionistes, sinó també prendre les mesures oportunes per fer sostenible el sistema de pensions. La gravetat i la durada de la crisi econòmica, l’elevat nivell d’atur dels darrers anys, el deteriorament de les condicions laborals de molts treballadors i el factor demogràfic ha provocat que el sistema de pensions acumuli un llarg període de dèficit que posa en risc la seva sostenibilitat.  

Malgrat aquesta situació, el govern del Partit Popular no ha pres cap mesura en tot aquest temps que proporcioni al sistema de pensions un nivell d’ingressos suficient per mantenir el poder adquisitiu dels pensionistes i reequilibrar a curt i mig termini la situació financera de la Seguretat Social. La nostra proposició de llei vol esmenar la mala gestió que ha dut a terme el govern del PP des que l’any 2013 va trencar unilateralment el Pacte de Toledo, esperem que Ciutadans no bloquegi aquesta proposta de llei posant-se al costat del PP i impedeixi que puguin implantar-se aquestes mesures que són necessàries per a la sostenibilitat del sistema, tot fent accions per tal de  garantir l’equilibri entre ingressos i despeses del sistema de Seguretat Social, millorant els ingressos per cotitzacions i creant fonts de finançament addicionals a la cotització.

Amb aquesta proposició de llei en relació a les pensions ens situem una vegada més al costat dels sindicats majoritaris i dels pensionistes, un col·lectiu que ha estat clau per sustentar moltes famílies a casa nostra durant els anys de crisi econòmica i que des de fa anys ha estat repetidament castigat per les polítiques irresponsables del govern del PP en la gestió de la Seguretat Social.


lectures 343 lectures      comentaris Cap comentari

publicitat

comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.
publicitat

perfil
JoanDaví logo rss Molletà llicenciat en Dret i diplomat en Gestió Hospitalària i en Gestió i Administració Local. Vinculat al món de la sanitat, els serveis socials i la cooperació per al desenvolupament, ha exercit d'advocat i de professor de Dret i ha treballat a la Fundació Sanitària Hospital de Mollet. Militant de CDC des del 1983, és regidor portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Mollet des del 2007 i secretari d’Organització de CDC a la comarca.     


arxiu


altres blogs


logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
 • sobre els comentaris
 • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
 • amb el suport de
logo

logo

logo