• imatge Carnisseria Altayó-Ripoll
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 52-53 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 49 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Can Capeta
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 43 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Carnisseria Claverol
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 19 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Xarcuteria Bordas
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parada 7 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Congelats Bajo Cero
  Mollet del Vallès, Avinguda Llibertat, 14 (Mercat Municipal, parada 8 a 11)
 • imatge Menuts A. Mota
  Mollet del Vallès, Mercat Municipal, parades 5-6 (Avinguda Llibertat, 14)
 • imatge Renova Interiors
  Mollet del Vallès, Via Ronda, 75
 • imatge Escola bressol Gegants
  Mollet del Vallès, Feliu Tura, 28

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dissabte, 18 de novembre de 2017 22:27 h

FerranPérez

Divendres, 4.7.2014. 04:53 h

Pel mercat

Aquest dimarts em vaig passejar pel mercat al carrer de Mollet i vaig reviure moments de la meva infància i adolescència. Baixar al mercat de la capital del Baix Vallès era ficar-se en tot un món de colors i d'olors, de gent de la pinta més variada. Suposo que en aquell temps el mercat no era tan gran com avui dia però s'hi deuria semblar força. És cert que moltes de les parades són ara més modernes i sofisticades, i que deu haver-hi més ordre a l'hora de distribuir-les, però l'essència de tot plegat no ha canviat.


lectures 767 lectures  comentaris Cap comentari

Divendres, 6.6.2014. 11:08 h

Ball de Gitanes

La dansa més típica de la nostra comarca, el Ball de Gitanes, segueix ben viva com es pot deduir de la celebració a Martorelles dissabte de la sisena edició de la picada, una competició entre les colles d’aquest poble i les de Mollet i Parets. Com a mostra, tenim l’original vídeo de la promoció d’aquesta ballada que es pot contemplar al web de la colla martorellenca, balldegitanes.com. La supervivència de tradicions com la que ens ocupa (alguns en situen l’origen al segle XVII) depèn en gran manera de l’entusiasme de reduïts grups de persones que se les estimen i treballen amb constància per conservar-les.


lectures 969 lectures  comentaris Un comentari

Divendres, 9.5.2014. 06:24 h

Retaules

La troballa al MNAC d’un retaule gòtic del segle XV pertanyent a l’església de Cabanyes, és una gran notícia per a Sant Fost i per al Baix Vallès. Com que es tractava d’una obra que es donava per desapareguda des de feia un segle, l’alegria ha estat encara més gran. Aquest retaule, juntament amb l’antipendi del segle XIV, també dedicat a Sant Cebrià i conservat al Museu Episcopal de Vic, revaloritza encara més aquesta humil església situada al mig de les muntanyes. En ambdues obres d’art conflueixen unes mateixes circumstàncies que ens criden l’atenció.


lectures 767 lectures  comentaris Cap comentari

Divendres, 11.4.2014. 05:02 h

Suárez

La mort de l’expresident Adolfo Suárez ha suscitat un clamor quasi general d’admiració envers la seva persona, ja que va tenir un paper cabdal en la instauració de la democràcia gràcies al seu tarannà dialogant i obert, malgrat ser un polític sortit de les files del franquisme. Aquesta actitud de la mà estesa no només va ser exclusiva de Suárez sinó que va ser present en altres polítics de l’època com l’expresident Josep Tarradellas, qui també va saber cedir per tal de trobar punts d’encontre i entesa.


lectures 706 lectures  comentaris Cap comentari

publicitat

Divendres, 14.3.2014. 06:15 h

Francesc

Aquesta setmana s’ha complert el primer any de l’arribada al papat de l’arquebisbe de Buenos Aires Jorge Bergoglio, que va agafar el nom de Francesc. Des del primer moment els seus gestos, les seves paraules, han significat una alenada d’aire fresc per a l’Església catòlica que també necessita de la imatge per fer arribar el seu missatge amb més efectivitat. Alguns diuen que, fins i tot, hi ha més gent que va a missa des que va ser escollit bisbe de Roma. Sigui com sigui, el cert és que el papa Francesc ha introduït alguns canvis que ens fan pensar cap a on vol portar les coses.


lectures 2172 lectures  comentaris Un comentari

perfil
FerranPérez logo rss Llicenciat en Filologia Catalana i Postgrau de Traducció literària. Treballo com a editor a Edebé. He estat professor de Llengua i Literatura Catalanes. Sóc president del Centre d'Estudis Santfostencs "Amics de Cabanyes"i dirigeixo la revista Campsentelles amb el meu germà Xavier. He publicat diversos llibres i articles d'història local. L'any 1994 vaig guanyar la 1a Beca Vicenç Plantada amb el treball Obres completes de Vicenç Plantada.


arxiu


altres blogs


logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
 • sobre els comentaris
 • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
 • amb el suport de
logo

logo

logo